Geen verzendkosten
Gratis verzending
(vanaf 2 stuks) Geen verrassingen.
Zeer scherpe prijzen
Scherpe prijzen
Je zit altijd goed.
Service gericht
Service gericht
U staat voorop.
Imperial RF08
Imperial

Imperial RF08

155/0 R12 88R 8PR
Categorie: Zomerbanden
Draagvermogen: 88
Snelheidsindex: R (tot 170 km/h)
Toevoegen
aan
bestelling
Prijs per stuk incl. BTW
€ 45,96
Op voorraad
In huis binnen 3 werkdagen
EU-bandenlabel

Introductie van het label

Vanaf 1 november 2012 moeten alle banden in Europa van personenwagens geproduceerd na 1 juli 2012 zijn voorzien van een officieel EU-bandenlabel.

Voordelen

Met deze nieuwe regeling wil de EU een stap in de goede richting zetten om het voor de consument overzichtelijker te maken een keuze te maken welke banden er onder zijn auto moeten.

Nadelen

Het bandenlabel kan een goed overzicht geven en geeft meer transparantie aan de klant, maar heeft alleen betrekking op 3 aspecten. Er zijn echter veel meer relevante prestatiekenmerken voor een waardering van een band. We willen u erop attenderen dat de producent de banden van een label voorziet en ons de gegevens aanlevert. Indien u hier geen label ziet, betekent dit dat de producent ons geen gegevens over het label heeft aangeleverd of dat het product voor 01.07.2012 is geproduceerd. Wanneer de banden voor 01.07.2012 zijn geproduceerd kan het zijn dat zij niet zijn voorzien van een label.

Het is aan u

Het is de bestuurder zelf die uiteindelijk het brandstofverbruik bepaalt . Rijd zuiniger en versnel economisch om het brandstofverbruik te verlagen op de lange termijn. De juiste bandenspanning zorgt voor een lagere rolweerstand, reduceert energieverlies en staat garant voor ideaal grip op nat wegdek. Daarom moet de bandenspanning op regelmatige basis worden gecontroleerd. Houd altijd een passende veiligheids-afstand om de kans op een ongeval te verminderen en om uw veiligheid en de veiligheid van andere weggebruikers te verzekeren.

Kijk voor meer informatie op deze link.

Kies de juiste band uit ons uitgebreide assortiment of neem contact op met ons op. Noordholland banden helpt u graag om geschikte banden te kiezen uit ons brede assortiment.

Brandstofefficiëntie

Brandstofefficiëntie wordt bepaald door het brandstofverbruik en de rolweerstand. Het is ingedeeld in zeven categorieën: A is de meest efficiënte en G de minst efficiënte klasse. Banden in categorie A verbruiken 0,1 liter minder brandstof per 100 km dan categorie B banden.

Rolweerstand

De rolweerstand is weerstand die de band ondervindt als deze rolt over een oppervlak. De rolweerstand is afhankelijk van zowel, geometrie en de consistentie van het materiaal van de band.

 

Gemiddelde waarde

De gemiddelde waarde ligt tussen C en E. Kies zelf de juiste band, of vraag ons u te adviseren. BandenOutlet.nl helpt u graag om geschikte banden te kiezen uit ons brede productaanbod.

Grip op nat wegdek

Dit criterium geeft u informatie over de remreactie van een bepaalde band op een nat oppervlak. Categorie A geeft de kortste remweg en dus het hoogste veiligheidsniveau. G geeft de grootste remweg en is dus minder veilig. Dit wordt berekend op basis van een personenauto welke met een snelheid van 80 km rijdt. Er is een verschil van van 3 tot 5 meter in de remweg tussen elk van de zeven klassen. Dit betekent dat een auto met categorie A-banden 18 meter eerder stopt dan een auto met categorie G-banden.

Gemiddelde waarde

De gemiddelde waarde ligt tussen B en E. De categorieën D en G worden (nog) niet gebruikt. Kies zelf de juiste band, of vraag ons u te adviseren. Noordholland banden helpt u om geschikte banden kiezen uit ons brede productaanbod.

Omgevingsgeluid

Dit pictogram is verdeeld in twee componenten. Het getal geeft de geluiden van buitenaf gemeten aan in decibel (dB), terwijl de zwarte geluidsgolven illustreren hoe de band presteert ten opzichte van de toekomstige toegestane Europese geluidslimiten welke in 2016 ingevoerd zullen worden. Het absolute aantal (in dB) is het geluid dat wordt veroorzaakt door een testvoertuig die de 80 km passeert. Een continue geluidsniveau boven de 80 decibel kan leiden tot gezondheidsproblemen.

Symbolen

Drie zwarte geluidsgolven staan voor de slechtste prestatie (minst luid) en geeft aan dat de geluiden van buitenaf alleen voldoen aan de huidige Europese limiet, maar niet aan de toekomstige. Als het geluid voldoet aan de toekomstige Europese limiet, dan zijn er twee zwarte geluidsgolven weergegeven. Een zwarte geluidsgolf (stilste) geeft aan dat de geluiden van buitenaf onder 3dB ligt van de toekomstige Europese limiet. Kies zelf de juiste band, of vraag ons u te adviseren. Noordholland banden helpt u om geschikte banden kiezen uit ons brede productaanbod.

Montage

Montage van uw banden

Op zoek naar de dichtstbijzijnde montagevestiging van Banden Outlet bij u in de buurt? BandenOutlet.nl heeft montagevestigingen in heel Nederland, Het voordeel is dat BandenOutlet.nl de montage gegarandeerd door zelfstandige garasisten en of bandenspecialisten wordt gedaan. Klik met uw muis op de gewenste provincie om montagevestingen en montage tarieven bij u in de buurt te vinden. U kunt direct een afspraak maken voor de dag en tijdstip dat het u gelegen komt.

Met onderstaande zoekfunctie kunt u zoeken binnen uw postcodegebied naar een aangemelde garage.

Zomerbanden

Zomerbanden, 4seasonbanden en winterbanden  maken gebruik van verschillende profielen en compounds (rubbersamenstelling) wat de band zijn specifieke eigenschappen geeft. De rubbersamenstelling van het loopvlak van een winterband is bij lage temperaturen zachter dan het rubber van een zomerband. Dit zorgt ervoor dat de profielblokken eenvoudiger vervormen en zodoende meer grip genereren. Door de lamellen bijt de band zich bovendien gemakkelijker vast op een besneeuwde of ijzige ondergrond. Vanwege de zachtheid van het rubber is het wel aan te bevelen om in de zomer om te wisselen naar zomerbanden. De rubbersamenstelling van zomerbanden is namelijk harder en beter geschikt voor hogere temperaturen.

Alle bandenmerken koop je bij  BandenOutlet.nl, van de bekende A-merken tot kwalitatieve huismerken!

Zomerbanden

De benaming van zomerbanden, 4seasonbanden en winterbanden  is ontstaan door dat we steeds specifiekere eisen stellen aan banden. Vroeger kenden wij alleen autobanden en waren deze maar in een paar maten te verkrijgen. Tegenwoordig hebben we zomerbanden, 4seasonbanden en winterbanden met hun specifieke eigenschappen. Zomerbanden werken het beste als het boven de 15 graden is. Het advies is om omstreeks oktober over te stappen op winterbanden en vanaf eind maart weer over te stappen naar zomerbanden. BandenOutlet.nl  heeft het grootste assortiment zomerbanden, winterbanden, 4seasonbanden, 4x4/SUV en Run Flat autobanden en bestelwagenbanden. De voorraad die wij binnen BandenOutlet.nl tonen kunnen wij alle segmenten uit de markt bedienen.

Waarom SUV/4x4 banden?

Elke bezitter van en SUV/ 4X4 heeft veel aandacht voor banden. Terreinwagens en, in mindere mate, SUV's zijn berekend op gebruik buiten de gebaande wegen. De keuze voor de banden is afhankelijk van de voornaamste rijomstandigheden. Worden de meeste kilometers op verharde wegen gemaakt, dan zijn speciale SUV-banden de beste keuze. Deze zijn vergelijkbaar met reguliere banden voor personenauto's, maar door speciale vormgeving van het profiel kunnen ze ook in onverhard terrein, en dan met name zand- en modderwegen en grasland, voldoende tractie bieden. Wordt er veel in ruig terrein gereden, dan zijn All Terrein (A/T) of Mudd Terreinbanden(M/T ) de beste keuze. Door een grover profiel bieden zij onder extreme off-road situaties, zoals modderige hellingen en los zand, meer grip.

Wat zijn Run Flat banden?

In toenemende mate worden er bij personenauto’s bijvoorbeeld bij BMW, Run-flat banden gemonteerd. Het voordeel hierbij is dat als de luchtdruk wegvalt, bijvoorbeeld door het rijden door glas of over een spijker, de auto prima bestuurbaar blijft. Je kunt met een snelheid van 80 kilometer per uur nog ongeveer 80 kilometer afleggen. Een garage is dus gemakkelijk te bereiken met deze type banden.

 

Het verschil met winterbanden

Wanneer de temperaturen in het voorjaar voor het eerst boven 7 graden uitkomen, dient u na te denken over de aankoop van zomerbanden. Deze zijn, in tegenstelling tot winterbanden, geoptimaliseerd voor warmere weersomstandigheden. Om aanpassingen aan hogere temperaturen te waarborgen, onderscheiden zomerbanden zich hoofdzakelijk op twee gebieden, namelijk met betrekking tot hun rubber compound en tot hun profiel.
Het materiaal van de band dient over verschillende eigenschappen te beschikken. Het is belangrijk dat dit materiaal niet te zacht is en ook bij hete weersomstandigheden zorg draagt voor goede beheersing van het voertuig. Het loopvlak is ook anders ontworpen dan bij winterbanden zodat ze, wanneer de temperaturen veranderen, goede grip en een lage rolweerstand bieden. De gevolgen van deze eigenschappen van zomerbanden voor personenauto’s zijn stevigheid, stabiliteit, verkorte remweg en verminderd brandstofverbruik. Wat de profieldiepte betreft, worden ook verschillen gevonden in beide bandensoorten: De aanbevolen profieldiepte bij winterbanden is 4mm, waar bij voor zomerbanden een profieldiepte van 3mm wordt aanbevolen. Overeenkomstig de wettelijke bepalingen is de minimale profieldiepte voor zomerbanden 1,6 mm.

Zomerbanden kopen

Om de juiste banden voor de zomer te kopen is het nodig dat u bepaalde parameters, zoals bijvoorbeeld de juiste bandenmaat, kent. Deze eigenschappen vindt u op de zijkant van de band. Deze kunt u ook opzoeken in het informatieboekje van uw auto. De eigenschappen van de banden kunnen verschillen. Zo zijn er bijvoorbeeld runflat-zomerbanden (zomerbanden met noodloopeigenschappen), waarbij de zijwanden versterkt zijn of waarbij een ring is aangebracht op de velg. Hierdoor is ook bij beschadiging van de band een relatief lange doorreis verzekerd. Daarnaast moet bij het kopen van banden ook rekening gehouden worden met persoonlijke voorkeuren voor snelheid en rijcomfort.

Zomerbanden Test

Voor het aangeschafen van zomerbanden kan men de resultaten van bandentests raadplegen, welke door bijvoorbeeld de Consumentenbond en de ANWB zijn afgelegd. Daarnaast kunt u informatie inwinnen over de ervaringen van andere bestuurders, of artikelen in automagazines raadplegen. In deze tests worden de verschillende kenmerken van de banden getest en geëvalueerd. Zo kunt u beslissen welk kenmerk voor u belangrijk is en of het door u beoogde model een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft. De Continental ContiEcoContact 5 is in de zomerbanden test van de ANWB als beste uit de bus gekomen.

Belangrijk

Als u goede zomerbanden met een langere levensduur hebt gekocht, kunt u deze gedurende meerdere jaren gebruiken. Zodra de banden echter poreus worden, dient u nieuwe te kopen. Het is heel belangrijk dat u ook regelmatig de profieldiepte controleert, omdat een profieldiepte onder de minimumeisen op nat wegdek een groot veiligheidsrisico met zich meebrengt. Ook moet de luchtdruk in de band gemeten worden. Om de veiligheid tijdens het rijden te waarborgen, dient u ook het reservewiel te controleren op volledige functionaliteit. De controle van de luchtdruk moet altijd worden uitgevoerd op koude banden, omdat de bandenspanning automatisch toeneemt bij verhitting. Ook moet worden opgemerkt dat bij afnemende bandenspanning het brandstofverbruik toeneemt en de levensduur van de band sterk afneemt.

Continental Michelin Uniroyal BFGoodrich
Sportiva Fulda GT Radial Firestone Falken
Yokohama Dunlop Bridgestone Wanli Gislaved
Nankang Infinity Vredestein Maxxis Kleber
Hankook Toyo Tires Nokian Tyres Goodyear Semperit