Geen verzendkosten
Gratis verzending
(vanaf 2 stuks) Geen verrassingen.
Zeer scherpe prijzen
Scherpe prijzen
Je zit altijd goed.
Service gericht
Service gericht
U staat voorop.
Maxxis C888
Maxxis

Maxxis C888

31/11 R15 110K
Categorie: Zomerbanden
Draagvermogen: 110
Snelheidsindex: K (tot 110 km/h)
Bestellen
momenteel
niet mogelijk
Prijs per stuk incl. BTW
€ 157,21
Niet op voorraad
Montage

Montage van uw banden

Op zoek naar de dichtstbijzijnde montagevestiging van Banden Outlet bij u in de buurt? BandenOutlet.nl heeft montagevestigingen in heel Nederland, Het voordeel is dat BandenOutlet.nl de montage gegarandeerd door zelfstandige garasisten en of bandenspecialisten wordt gedaan. Klik met uw muis op de gewenste provincie om montagevestingen en montage tarieven bij u in de buurt te vinden. U kunt direct een afspraak maken voor de dag en tijdstip dat het u gelegen komt.

Met onderstaande zoekfunctie kunt u zoeken binnen uw postcodegebied naar een aangemelde garage.

Zomerbanden

Zomerbanden, 4seasonbanden en winterbanden  maken gebruik van verschillende profielen en compounds (rubbersamenstelling) wat de band zijn specifieke eigenschappen geeft. De rubbersamenstelling van het loopvlak van een winterband is bij lage temperaturen zachter dan het rubber van een zomerband. Dit zorgt ervoor dat de profielblokken eenvoudiger vervormen en zodoende meer grip genereren. Door de lamellen bijt de band zich bovendien gemakkelijker vast op een besneeuwde of ijzige ondergrond. Vanwege de zachtheid van het rubber is het wel aan te bevelen om in de zomer om te wisselen naar zomerbanden. De rubbersamenstelling van zomerbanden is namelijk harder en beter geschikt voor hogere temperaturen.

Alle bandenmerken koop je bij  BandenOutlet.nl, van de bekende A-merken tot kwalitatieve huismerken!

Zomerbanden

De benaming van zomerbanden, 4seasonbanden en winterbanden  is ontstaan door dat we steeds specifiekere eisen stellen aan banden. Vroeger kenden wij alleen autobanden en waren deze maar in een paar maten te verkrijgen. Tegenwoordig hebben we zomerbanden, 4seasonbanden en winterbanden met hun specifieke eigenschappen. Zomerbanden werken het beste als het boven de 15 graden is. Het advies is om omstreeks oktober over te stappen op winterbanden en vanaf eind maart weer over te stappen naar zomerbanden. BandenOutlet.nl  heeft het grootste assortiment zomerbanden, winterbanden, 4seasonbanden, 4x4/SUV en Run Flat autobanden en bestelwagenbanden. De voorraad die wij binnen BandenOutlet.nl tonen kunnen wij alle segmenten uit de markt bedienen.

Waarom SUV/4x4 banden?

Elke bezitter van en SUV/ 4X4 heeft veel aandacht voor banden. Terreinwagens en, in mindere mate, SUV's zijn berekend op gebruik buiten de gebaande wegen. De keuze voor de banden is afhankelijk van de voornaamste rijomstandigheden. Worden de meeste kilometers op verharde wegen gemaakt, dan zijn speciale SUV-banden de beste keuze. Deze zijn vergelijkbaar met reguliere banden voor personenauto's, maar door speciale vormgeving van het profiel kunnen ze ook in onverhard terrein, en dan met name zand- en modderwegen en grasland, voldoende tractie bieden. Wordt er veel in ruig terrein gereden, dan zijn All Terrein (A/T) of Mudd Terreinbanden(M/T ) de beste keuze. Door een grover profiel bieden zij onder extreme off-road situaties, zoals modderige hellingen en los zand, meer grip.

Wat zijn Run Flat banden?

In toenemende mate worden er bij personenauto’s bijvoorbeeld bij BMW, Run-flat banden gemonteerd. Het voordeel hierbij is dat als de luchtdruk wegvalt, bijvoorbeeld door het rijden door glas of over een spijker, de auto prima bestuurbaar blijft. Je kunt met een snelheid van 80 kilometer per uur nog ongeveer 80 kilometer afleggen. Een garage is dus gemakkelijk te bereiken met deze type banden.

 

Het verschil met winterbanden

Wanneer de temperaturen in het voorjaar voor het eerst boven 7 graden uitkomen, dient u na te denken over de aankoop van zomerbanden. Deze zijn, in tegenstelling tot winterbanden, geoptimaliseerd voor warmere weersomstandigheden. Om aanpassingen aan hogere temperaturen te waarborgen, onderscheiden zomerbanden zich hoofdzakelijk op twee gebieden, namelijk met betrekking tot hun rubber compound en tot hun profiel.
Het materiaal van de band dient over verschillende eigenschappen te beschikken. Het is belangrijk dat dit materiaal niet te zacht is en ook bij hete weersomstandigheden zorg draagt voor goede beheersing van het voertuig. Het loopvlak is ook anders ontworpen dan bij winterbanden zodat ze, wanneer de temperaturen veranderen, goede grip en een lage rolweerstand bieden. De gevolgen van deze eigenschappen van zomerbanden voor personenauto’s zijn stevigheid, stabiliteit, verkorte remweg en verminderd brandstofverbruik. Wat de profieldiepte betreft, worden ook verschillen gevonden in beide bandensoorten: De aanbevolen profieldiepte bij winterbanden is 4mm, waar bij voor zomerbanden een profieldiepte van 3mm wordt aanbevolen. Overeenkomstig de wettelijke bepalingen is de minimale profieldiepte voor zomerbanden 1,6 mm.

Zomerbanden kopen

Om de juiste banden voor de zomer te kopen is het nodig dat u bepaalde parameters, zoals bijvoorbeeld de juiste bandenmaat, kent. Deze eigenschappen vindt u op de zijkant van de band. Deze kunt u ook opzoeken in het informatieboekje van uw auto. De eigenschappen van de banden kunnen verschillen. Zo zijn er bijvoorbeeld runflat-zomerbanden (zomerbanden met noodloopeigenschappen), waarbij de zijwanden versterkt zijn of waarbij een ring is aangebracht op de velg. Hierdoor is ook bij beschadiging van de band een relatief lange doorreis verzekerd. Daarnaast moet bij het kopen van banden ook rekening gehouden worden met persoonlijke voorkeuren voor snelheid en rijcomfort.

Zomerbanden Test

Voor het aangeschafen van zomerbanden kan men de resultaten van bandentests raadplegen, welke door bijvoorbeeld de Consumentenbond en de ANWB zijn afgelegd. Daarnaast kunt u informatie inwinnen over de ervaringen van andere bestuurders, of artikelen in automagazines raadplegen. In deze tests worden de verschillende kenmerken van de banden getest en geëvalueerd. Zo kunt u beslissen welk kenmerk voor u belangrijk is en of het door u beoogde model een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft. De Continental ContiEcoContact 5 is in de zomerbanden test van de ANWB als beste uit de bus gekomen.

Belangrijk

Als u goede zomerbanden met een langere levensduur hebt gekocht, kunt u deze gedurende meerdere jaren gebruiken. Zodra de banden echter poreus worden, dient u nieuwe te kopen. Het is heel belangrijk dat u ook regelmatig de profieldiepte controleert, omdat een profieldiepte onder de minimumeisen op nat wegdek een groot veiligheidsrisico met zich meebrengt. Ook moet de luchtdruk in de band gemeten worden. Om de veiligheid tijdens het rijden te waarborgen, dient u ook het reservewiel te controleren op volledige functionaliteit. De controle van de luchtdruk moet altijd worden uitgevoerd op koude banden, omdat de bandenspanning automatisch toeneemt bij verhitting. Ook moet worden opgemerkt dat bij afnemende bandenspanning het brandstofverbruik toeneemt en de levensduur van de band sterk afneemt.

Continental Michelin Uniroyal BFGoodrich
Sportiva Fulda GT Radial Firestone Falken
Yokohama Dunlop Bridgestone Wanli Gislaved
Nankang Infinity Vredestein Maxxis Kleber
Hankook Toyo Tires Nokian Tyres Goodyear Semperit